geboorte kittens Lyda en Rusty

vrijdag 30 januari was Lyda erg onrustig en wilde ze het liefste boven blijven maar dan moest ik van haar er wel bij blijven, als ik even weg ging liep ze miauwend achter me aan.

Gelukkig was mijn man s’middags thuis zodat hij beneden bij de kittens kon blijven, ze bleek nog geen weeen te hebben maar toch ben ik maar bij haar gebleven.

De volgende dag was ze zo mogelijk nog onrustiger dus ben ik weer veel bij haar gebleven boven, s’middags kreeg ze weeen dus had ik hoop dat het zou doorzetten, maar nee later waren de weeen ook weer weg.

Vanwege haar onrustig gedrag zijn we maar om half 10 gaan slapen en ja hoor om half 3 maakte ze me wakker door mijn wang te wassen, en echt daar slaap je niet doorheen.

Ze lag naast mijn kussen al te persen dus heb ik haar snel maar voorzichtig in de werpkist gelegd maar hier was ze het niet mee eens en sprong er gelijk weer uit, ook op een handdoek op ons bed was niet goed, toen onder in de kast , dus schoenen eruit en kleedjes erin, nee ook niet goed,dit ging zo een poosje door.

Ze liep maar ijsberend en miauwend door de slaapkamer en ging ook steeds naar de kattenbak(welke gelukkig net schoon gemaakt was) die op de overloop stond, maar kwam ook steeds weer de slaapkamer in.We wilden er niet achteraan gaan uit angst dat ze dan naar beneden zou gaan.

Tot ze wat langer in de kattenbak bleef en ik toch maar ging kijken(na ongeveer 5 min.)toen bleek dat er al een kitten geboren was en ze aan het persen was voor de tweede, snel lyda met kattenbak en al naar de slaapkamer gebracht en haar in de werpkist gedaan waar het tweede kitten geboren werd, nu vond ze het wel goed om in de kist te blijven gelukkig.

om 05.10 was de eerste geboren en de anderen kwamen er vlot achteraan, om 07.00 is de zesde en laatste geboren.

Na nog even gewacht te hebben heb ik om 08.00 alles lekker verschoond en lag er een heel gelukkig moedertje in de kist met haar zesling.

Ze hadden allemaal mooie gewichten t.w.in volgorde van geboorte:

de eerst woog 103 gram en was een poesje, ze kreeg een paarse halsband.

de tweede woog 111 gram en was een katertje hij kreeg een groene halsband.

de derde woog 94 gram  en was weer een poesje zij kreeg een rode halsband.

de vierde woog 107 gram en was een katertje hij kreeg een donker blauwe halsband.

de vijfde woog 104 gram en hiervan weet ik niet zeker het geslacht deze kreeg een witte halsband.

en de zesde woog 95 gram en was een katertje hij kreeg een bruine halsband.

DSCI0053 DSCI0056 DSCI0057 DSCI0058 DSCI0060

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *