geboorte kittens Raisa.

Al een paar dagen  was Raisa erg onrustig,Op dinsdag 2 juni maakte ze me om half 7 wakker en leek het alsof ze al weeen had en omdat het toen dag 60 van de zwangerschap was kon het ook wel.

Ze wilde alleen maar in de werpkist en ik moest bij haar blijven, zo hebben we toen de dag doorgebracht, Koert mijn man is zelfs speciaal uit zijn werk thuis gekomen toen hij er van hoorde. Maar s’middags vanaf ongeveer 2 uur was alle weeenaktiviteit verdwenen.Later wilde ze ook weer naar beneden.

Zo ging het de volgende dagen maar door, Raisa week niet van mijn zijde en achtervolgde me overal, regelmatig wilde ze weer naar boven naar de werpkist om daarna weer naar beneden te willen.

Vrijdagavond 5 juni wilde ze om 10 uur weer naar boven en gelijk weer in de kist, deze keer probeerde ze om hem te “verbouwen” en maakte ze er een rommeltje van.

Om ongeveer half 11 begon ze duidelijk te persen, dit ging zo een poosje door, intussen was Koert ook boven gekomen en zei (terecht) ik kan niet helpen dus ik ga slapen.

Om 0.20 was ze nog steeds aan het persen en de hevigheid nam flink toe, ik zag dat ze moe werd en het duurde me te lang dus heb ik Koert gewaarschuwd dat ik het niet vertrouwde en de dierenarts ging bellen. toen ik de telefoon pakte en nog even in de kist keek kwam net het eerste kitten eruit, het was een stuitligging wat normaal geen probleem oplevert.

Daarna ging het zeer voorspoedig.

1.e  0.25 uur: het was een katertje en woog 100 gram hij kreeg een blauw bandje.

2.e  0.42 uur: dit was een poesje en woog 94 gram en kreeg natuurlijk een roze bandje.

3.e  o.44 uur: dit was weer een katertje en woog 97 gram hij kreeg een rood bandje Nu ging het reuze snel ze was nog met de nageboorte bezig toen nummer drie al kwam.

4.e  01.00 uur Ook dit was een katertje en woog 102 gram en kreeg een oranje bandje.

5.e  01.26 uur  Weer een katertje hij woog 100 gram en kreeg een geel bandje.

6.e  01.50 uur Opnieuw een prachtig katertje van 106 gram hij kreeg een groen bandje.

Na nog een poosje bij haar te hebben gezeten en de kist te hebben verschoond ben ik om ongeveer 3 uur maar gaan slapen, uiteraard niet voordat dit geweldige moedertje een bakje met lekkere cosmo had gehad wat er vlot inging.

DSCI0508 DSCI0509 DSCI0510 DSCI0517 DSCI0521 DSCI0522 DSCI0525

 

hier een paar eerste foto’s.

volgende week schrijf ik weer een dagboekje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *