geboorte kittens van Ronja en Lion

Als onze poezen zwanger zijn hebben we ze de laatste week voor de bevalling altijd alleen bij ons op de slaapkamer zo ook bij Ronja. Ze was tussen woensdag 22 maart (dag 60) en vrijdag 25 maart (dag 63) uitgerekend.

wat schetste onze verbazing dat in de nacht van vrijdag op zaterdag (dag 59) dat ze gezellig tussen ons in ineens begon te persen we hadden niet eens gemerkt dat ze weeen had wat anders altijd duidelijk is te merken.

En jawel hoor om 11.55 uur kwam het eerste kitten zonder problemen ter wereld en om 0.05 uur dus 10 minuten later kwam de tweede al even vlot.

de eerste was een poesje en kreeg een rood bandje ze woog 83 gram de tweede was een katertje en kreeg een groen bandje en woog 92 gram

Ronja leek het eerst genoeg te vinden en ging na haar kinderen uitvoerig te hebben gewassen lekker liggen dus heb ik de kist eerst verschoond maar volgens mij moest er toch zeker nog eentje komen dus begon het wachten en jawel om  01.00 uur begon ze weer te persen maar helaas er kwam maar niets dit duurde tot ongeveer 03.00 uur ik het niet meer vertrouwde en heb midden in de nacht de dierenarts gebeld en hadden we net besloten dat ik naar de praktijk zou komen met haar voor een keizersnee, toen ik nog met de dierenarts aan de telefoon was ging Ronja weer persen en zag ik een kopje waarvan ik eerst dacht dat het een erg dik kitten was maar het bleken er 2 tegelijk te zijn. dus hoefden we niet meer voor een keizersnee.

de 2 wogen resp. 86 en 79 gram dus ook nog niet zo klein wel was duidelijk dat ze knel hadden gezeten want ze waren erg langgerekt.Het waren een katertje en een poesje, het poesje kreeg een oranje halsbandje en het katertje een blauw

Na alles verschoond te hebben konden Ronja en wij eindelijk nog een beetje slapen.

DSCI2882 DSCI2883

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *