geboorte kittens van Ronja vanEveshka en Lion vom Amorsbrunn

Volgens mijn berekening zou Ronja op woensdag 24 december bevallen want dat was dag 65, nu mogen kittens vanaf dag 60 ook al komen dus vanaf die dag was ik extra alert.

En ja hoor op dag 63 op 22 december was Ronja s’morgens om 7 uur heel erg onrustig. Ze miauwde veel en wilde niet eten, dus zijn we samen gezellig naar boven gegaan.Ze bleef steeds onrustig maar wilde ook wel bij mij op bed liggen.

Om ongeveer14 uur zag ik dat ze begon te persen, hierop heb ik haar snel in de werpkist gelegd wat ze gelukkig goed vond.De weeen werden steeds heftiger en om 14.55 kwam het eerste kitten. Het was een stuitligging en Ronja raakte wat in paniek en wilde terwijl het hoofdje er nog niet was uit de kist. Gelukkig kon ik haar weer rustig krijgen en toen het kitten geboren was begon ze die ook gelijk te wassen,vlot daarna kwam de nageboorte welke ze ook gelijk opat.

Daarna ging ze spinnend liggen zo van ziezo dat hebben we gehad.

Om 15.30 begonnen de weeen opnieuw maar dit keer ging het beter het was weer een stuitligging maar nu bleef Ronja rustig en perste ook goed door. Om 16 kwam het tweede kitten en ook ne ging ze gelijk wassen en de nageboorte die gelijk met het kitten was gekomen at ze ook weer op.

Intussen kon ik mooi het eerst kitten wegen en van een elastiekje voorzien.

het was een katertje en het woog 105 gram, het kreeg natuurlijk een blauw elastiekje.

Intussen was nummer 3 ook al geboren het was toen 16.10, dus kreeg Ronja het erg druk, maar ze deed het fantastisch.

nummer 2 was ook een katertje en woog 110 gram hij kreeg een oranje elastiekje.

nummer 3 hiervan dacht ik eerst een poesje maar later bleek het toch een katertje te zijn.   dit mannetje woog 109 gram en kreeg een geel elastiekje.

Hoewel ik het idee had dat er nog eentje zat als ik aan haar buik voelde ging Ronja heerlijk ontspannen en volop spinnend liggen, dus toen de kist maar verschoond en besloten even af te wachten.

Dit wachten werd beloond want om 18.10 werd het vierde kitten probleemloos geboren

dit was een poesje en woog 98 gram zij kreeg een rose elastiekje.

Na nogmaals de kist te hebben verschoond kon Ronja heerlijk genieten van haar vierling

P1020249 P1020239 P1020238

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *