kittens Lajka week 3 van 04-01 2022 tot 11-01 2022

Mama Lajka is weer een top moedertje.

Ze verzorgt haar kinderen geweldig goed en is zeer alert, ze doen het allemaal dan ook weer fantastisch goed.

En nu ze weer wat ouder zijn worden ze ook steeds leuker, ze kruipen al een beetje door de kist en proberen ook al een beetje samen te spelen.

Als ze volgens Lajka te ver weg kruipen moet ik altijd een beetje lachen om Lajka dan begint ze eerst kleine geluidjes te maken maar als er dan niet geluisterd wordt gaat ze grommen. En dan  zie je het kleintje al snel weer naar mama toe gaan.

Dit weekend waren onze oudste kleindochters op bezoek.

DSCI0003 DSCI0006

 

 

 

 

En omdat ze nu een beetje groter waren dan toen ze met kerst hier waren mochten ze er nu eentje op schoot tot grote vreugde van de meiden.

DSCI0016 DSCI0019 DSCI0020

 

 

 

 

Zowel zaterdag als zondag 1 x even aaien Lajka vond het allemaal prima, maar ze kent onze kleindochters natuurlijk erg goed omdat ze regelmatig hier zijn.

Voor de socialisatie is dit dan ook heel goed. Bovendien zijn ze het gewend en weten heel goed hoe ze er mee om moeten gaan.

DSCI0015 DSCI0014

 

 

 

 

Ze zijn nu al weer 3 weken oud dus ga ik ze de komende week leren om pap te gaan eten ik ben benieuwd of ze het willen want mama heeft nog genoeg melk aan de groei te zien.

Regelmatig zie ik mama lekker bij ze liggen terwijl er zoals je op deze foto’s ziet niet gedronken word, nee ze hebben allemaal heerlijke dikke buikjes.

DSCI0008 DSCI0009 DSCI0010

 

 

 

 

Zodra Lajka even uit de kist is b.v. om naar de bak te gaan of om wat te eten, maar ook om enige aandacht van ons te krijgen door even op schoot te gaan liggen, en dan vooral bij Koert.

Dit geeft mij dan mooi de gelegenheid om ze te observeren en om extra ervan te genieten.

Ze liggen nog heel graag dicht tegen elkaar aan en /of bovenop elkaar.

DSCI0023 DSCI0027 DSCI0031 DSCI0033 DSCI0034

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze week heb ik geprobeerd om van elk kitten een foto te maken maar dit is erg moeilijk want ze draaien alle kanten op, om te weten welk kitten het is had ik de kleurtjes ernaast liggen omdat niet altijd het bandje goed te zien is .

DSCI0038

 

 

 

 

Kijk ik verstop me achter mama.

dan nog de gewichten:

poesje paars  vorige week  291 gram  nu 401 gram.

poesje rood      ”         ”       297 gram  nu  403 gram.

poesje geel      ”         ”       293 gram  nu  412 gram.

katertje oranje ”         ”       305 gram  nu  408 gram

poesje turquoise      ”         276 gram  nu  335 gram.

Omdat turquoise wel groeit maar een beetje achter blijft bij de anderen ga ik die deze week een beetje extra bijvoeren. ik heb gezien dat ze zich erg gemakkelijk bij de tepel weg laat duwen en dan niet opnieuw terug “vecht” dus denk ik dat ze wel een beetje hulp kan gebruiken.

tot volgende week.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *