kittens Lizzy week 4 van 29-06 tot 06-07-2022

De vierde week altijd een belangrijke week.

 

Toen we vrijdagochtend beneden kwamen wisten we niet wat we zagen: alle kittens waren uit de kist en lagen heerlijk te slapen op het kleedje in de bench.

 

 

 

 

 

 

Vorige week had ik al gezegd dat ze regelmatig over de rand keken maar dat ze er allemaal al uit waren verbaasde ons nogal. Mama Lizzy lag er zeer tevreden bij.

Normaal is er meestal eerst 1 waaghals en duurt het een poosje voor de rest volgt en zeker niet met 3 weken oud.

 

 

 

 

 

Ik begin in de derde week altijd met bijvoeren met pap. Ook dit hadden ze zeer snel door, eerst 1 voor 1 van een lepeltje maar bij de tweede keer probeerde het kitten met het blauwe bandje al uit het bakje te eten. Mama Lizzy zit dan op het krabpaaltje toe te kijken en geeft zo haar toestemming.

Na een paar dagen doe ik er wat vlees door en dan steeds een beetje meer zodat de darmpjes er langzaam aan wennen.

Ik denk dat mama Lizzy vind dat ik niet snel genoeg met vlees begin want maandagavond zaten we tv te kijken en Lizzy was even naar buiten geweest, het was ongeveer half 11 dus al een beetje donker, toen ze weer binnen kwam en in de bench sprong dacht ik wat heeft ze daar toch? Wat bleek ze had een muisje gevangen buiten en bracht dit naar de kittens, het muisje leefde nog en bleek ook totaal onbeschadigd te zijn, ze stopte het onder het kussen wat voor de kist ligt en gaf een klein miauwtje. Onze zoon die op bezoek was was met een grote sprong zo in de bench en pakte het muisje op waarna hij het naar  buiten, buiten het hek heeft gebracht. Lizzy er achteraan maar helaas meisje hij is echt weg.

Tot onze verbazing kwamen alle kittens gelijk uit de kist en begonnen duidelijk te zoeken o.a onder het kussen, het instinct zit er dus al vroeg in!

Ik heb mama toch maar verteld dat ik liever heb dat ze van mij vlees krijgen.

 

 

 

 

 

En dat zij zich maar moet bezig houden met melk geven.

 

 

 

 

 

 

En dat ze echt genoeg vlees van ons krijgen. Intussen eten ze al gezellig zelf van een bordje.

 

 

 

 

 

Ze spelen ook al heel leuk soms ook met een balletje maar vooral met elkaar.

 

 

 

 

 

 

Dit weekend waren onze kleinkinderen op bezoek en die genieten ook zo van de kittens ze zijn dus weer heerlijk veel geknuffeld, Lizzy kent ze heel goed en vindt dat allemaal prima.

 

 

 

 

 

Nu ze weten hoe ze uit de kist kunnen komen en ook hoe ze weer terug kunnen zie je regelmatig dat ze de ene keer in de bench met mama liggen en de volgende keer weer allemaal in de kist. Soms roept mama ze ook als er b.v. nog eentje niet bij is, zo lief.

 

 

 

 

 

 

Het is echt genieten!!!! Ze doen het allemaal zo geweldig goed ik ben heel trots op ze. Ze groeien fantastisch wat je hier aan de gewichten kunt zien:

katertje geel   vorige week  399 gram  nu  510 gram.

poesje rood         ”               372 gram  nu  467 gram.

katertje blauw     ”               392 gram  nu  504 gram.

katertje paars     ”               380 gram  nu  484 gram.

poesje turquoise  ”             320 gram  nu  414 gram.

poesje oranje     ”               385 gram  nu  487 gram.

Het komende weekend komen alle nieuwe eigenaren op bezoek dus misschien hebben ze dan al een naam en niet alleen een kleur.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.