kittens Ronja week 1 van 18-03 tot 25-03 – 2017

Toen ik s’morgens wakker werd en natuurlijk gelijk bij ronja(die naast mijn bed staat) ging kijken was ik zeer verbaasd dat de 2 laatst geboren kittens apart lagen achter haar rug dus probeerde ik ze aan te leggen bij Ronja maar hoewel het leek of dat lukte duurde dit heel kort

Het is normaal dat ze eerst een beetje afvallen en ik maakte me dan ook niet ongerust dat het nu ook het geval was.

Maar s’middags om 12 uur was er eentje zelfs al 10 gram kwijt en de andere 9 gram ook lagen ze steeds achter de rug van Ronja dit klopte niet dus ben ik begonnen met bijvoeren met een flesje dit ging zeer moeizaam het leek wel dat ze geen zuigreflex hadden dus dan maar met een spuitje er in druppelen.

Het ging moeizaam en ik probeerde ze steeds bij Ronja aan te leggen en soms leek dit even te lukken maar al snel ging Ronja ze weer apart leggen.

Zo zijn we een paar dagen doorgegaan maar het ging steeds slechter met deze 2 dus dinsdagochtend vertrouwde ik het niet meer en heb ze meegenomen naar de dierenarts. Daar bleek de poesje met het oranje bandje een zeer zwakke hartslag te hebben en stierf onder de handen van de dierenarts. Het katertje met het blauwe bandje leek wat sterker en heeft een onderhuidse injectie gekregen met suiker en mineralen waarna  de dierenarts mij voorgedaan heeft hoe ik met een sonde moest gaan voeren elke 2 uur Wat bij de dierenarts heel apart was, was dat het spontaan ging poepen en dat daar bloed bij zat. Een kitten van die leeftijd poept niet spontaan maar dat moet door de moeder gestimuleerd worden. Ook de dierenarts begreep dit niet maar wist het verder ook niet.

Zo ben ik weer naar huis gegaan vol goede moed in totaal heb ik 2x met de sonde gevoed en toen ik voor de derde keer weer bij ze kwam lag het kitten dood in de kist helaas het mocht niet baten dus. Ronja heeft haarscherp aangevoeld dat het met deze 2 kittens niet goed was waarschijnlijk zijn ze door de geboorte beschadigd.

Prompt kwam de melk bij Ronja ook beter op gang (stress?) ze was ook veel rustiger nadat ze beiden dood waren gelukkig doen de beide anderen het goed en zijn zeer levendig.

 

DSCI2884 DSCI2885 DSCI2885 (2) DSCI2886

 

 

 

 

 

 

 

Doordat dit een beetje rare week is geweest heb ik nit veel foto’s gemaakt.

Bovendien is Ronja voor de kittens zeer beschermend en ligt ze vaak er helemaal omheen.

DSCI2888 DSCI2889

 

 

 

 

 

Toen ze even naar de bak moest kon ik snel nog een paar foto’s maken gisteren.

Volgende week maar beter.

Beide kittens zijn al gereserveerd.

Ondanks alles waren ze toch gegroeid.

poesje rood was bij de geboorte 83 gram en was vanmorgen 100 gram en katertje groen was bij de geboorte 92 gram en vanmorgen 108 gram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *