kittens Ronja week 3 van 13-02 tot 19-02- 2016

En toen was er al weer een week voorbij waarin de kittens heel goed gegroeid zijn, maar die niet vlekkeloos is verlopen.

Vorige week zaterdag was Ronja even naar buiten geweest wat ze wel vaker even deed, toen ze weer binnen kwam bleek ze gras te hebben gegeten en moest toen overgeven. Er kwam alleen maar wat slijm en gal met het gras naar buiten, we dachten och een beetje misselijk kan immers wel een keer.

De gehele dag goed in de gaten gehouden en allerlei lekkere hapjes aan geboden maar ze wilde helemaal niet eten, wel wilde ze drinken maar alleen water ook niet met druivensuiker.

Toen dit zondag nog zo was hebben we de dierenarts gebeld. Die heeft haar onderzocht maar kon niets vinden , ze maakte ook geen zieke indruk en de kittens waren heel goed gegroeid, ze had dus nog voldoende melk.Voor de zekerheid een pijnstiller en een antibiotica injectie gegeven.

s’Middags nog steeds niet gegeten, toen zijn we over gegaan op dwang voeren niet leuk maar doordat ze wel steeds bij de kittens lag en ook nog melk had zou ze anders niet op krachten blijven, uiteraard ook de kittens flesjes melk gegeven zodat ze minder honger hadden en moeder een beetje met rust lieten, maar niet zoveel dat ze niet meer bij moeder gingen drinken omdat anders de melk productie weg kan gaan.

Maandag weer naar de dierenarts nu voor een uitgebreider onderzoek o.a.uitgebreid bloed onderzoek. ook hier kwam niets uit alles functioneerde zoals het moet behalve de eetlust, toen pilletjes tegen misselijkheid en een drankje om de eetlust weer op te wekken.

zo een paar dagen door getobt gelukkig ging ze uiteindelijk weer zelf eten en geleidelijk aan steeds meer, en intussen begint ze onze oude Ronja weer te worden!

Intussen hadden we de kist naar beneden gehaald en de kitten box weer klaargemaakt.Dit vond Ronja duidelijk heel plezierig.

DSCI1253 DSCI1255 DSCI1257

 

 

 

 

 

uiteraard liggen ze nog heel veel bij moeder aan de melkbar.

 

 

DSCI1274 DSCI1278 DSCI1277

 

 

 

 

 

 

en moedertje houdt het allemaal ook heel goed in de gaten en is zeer alert. Ook als ze lekker liggen te slapen blijft Ronja erbij in de kist soms even rechtop zittend zodat ze even van houding kan veranderen maar toch waakzaam kan blijven.

 

 

DSCI1269 DSCI1267 DSCI1265

 

 

 

 

 

Nu en dan hoor je een heftig gepiep uit de kist komen, dan worden ze grondig gewassen, dit vinden ze lang niet altijd prettig en dan protesteren ze luid.

DSCI1293 DSCI1294

 

 

 

 

 

Dit is katertje geel

DSCI1287 DSCI1289

 

 

 

 

 

en dit is katertje blauw die echt niet wilde blijven zitten.

 

DSCI1283 DSCI1281

 

 

 

 

 

dit is katertje oranje

DSCI1280

 

 

 

 

 

en dit is katertje rood

Ik heb geprobeerd om van elk kitten apart een foto te maken maar dit is erg moeilijk want ze zitten nog geen 10 seconden stil.

 

 

DSCI1258 DSCI1259

 

 

 

 

 

wel heb ik nog een paar als ze lekker liggen te slapen.

 

 

DSCI1272 DSCI1273

 

 

 

 

 

Vandaag heb ik geprobeerd om ze pap van een bordje te laten eten, ik had al een paar dagen ze s’avonds van een lepeltje laten eten en dit ging prima, ook van een bordje ging uitstekend, uiteraard werd er ook weer door heen gelopen maar dat maakt het altijd zo ontroerend schattig.

Ondanks een turbulente week waren ze allemaal weer goed gegroeid.

blauw  vorige week   216 gram  nu  279 gram

rood    vorige week   257 gram  nu  318 gram

geel    vorige week   294 gram  nu  354 gram

oranje  vorige week 274 gram  nu  336 gram

tot volgende week.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *