Kittens Ronja week 4 van 20-02 tot 26-02 – 2016

Vertelde ik vorige week dat het met Ronja eerst niet zo goed ging maar gelukkig ging ze steeds beter eten. Intussen kreeg ze buiten alle lekkere hapjes ook speciaal krachtvoer van de dierenarts wat ze gelukkig erg lekker vindt.Doordat ik haar nog een beetje mager vindt krijgt ze dat nu nog steeds hoewel ze intussen al weer goed eet.

Tot mijn grote verbazing is de melkproductie goed op gang gebleven, uiteraard heb ik de kittens wel steeds bijgevoerd, zodat Ronja niet nog meer werd opgegeten.

DSCI1300 DSCI1302

 

 

 

 

 

Omdat ik maandag voor een onderzoekje even naar het ziekenhuis moest en dit wel enige tijd kon duren heeft mijn dochter op de kittens gepast en natuurlijk ook pap gevoerd.

DSCI1308 DSCI1306 DSCI1309 DSCI1315

 

 

 

 

 

 

 

Het kitten met het blauwe bandje is elke keer heel gulzig en ook bij haar was dat zo. Hoezo met een spuitje ik kan best zelf eten hoor en desnoods eet ik je vingers er ook bij op.En uiteindelijk zit niet alleen het kitten onder de pap maar ook mijn dochter.

Ze gingen steeds meer door de kist heen lopen en hadden duidelijk behoefte aan meer ruimte, het lopen is nog een beetje waggelend maar om steviger op de pootjes te staan moet je natuurlijk wel oefenen. Dus heb ik woensdag een andere kist neergezet waar aan de zijkant een gat zit zodat ze er uit kunnen.Het is verrassend hoe snel ze dit in de gaten hebben echt binnen 10 seconden is de eerste eruit.

 

 

DSCI1319 DSCI1326 DSCI1325

 

 

 

 

 

Ronja vindt dat helemaal niets en in het begin pakt ze ze in het nekvek en zet ze terug maar al snel heeft ze door dat daar geen beginnen aan is, dan gaat ze in de kist zitten en roept ze met haar speciale moede miauw ze weer bij zich en in het begin luisteren ze daar ook naar maar daarna wint de nieuwsgierigheid het  toch.

DSCI1323 DSCI1317

 

 

 

 

 

Er is in de box nu meer levendigheid  te zien en daardoor komen de andere poezen ook even een kijkje nemen hier zijn Borisz en Sacha even op bezoek.

DSCI1342

 

 

 

 

 

 

Doordat ze nu ook tandjes hebben mogen ze ook ander eten behalve de pap, de eerste kennismaking met tartaar was best spannend maar katertje rood had het snel door en begon er heerlijk van  te eten later volgden de anderen ook maar die hadden er snel al genoeg van en gaven toch nog de voorkeur aan pap.

 

En toen waren ze al 4 weken oud en mocht het nieuwe personeel zich komen voorstellen.

Vrijdag kwamen de eersten al op bezoek, uiteraard werden alle kittens goed bekeken en moest er ook een keuze gemaakt worden, maar wat is dat moeilijk.

DSCI1337 DSCI1339

 

 

 

 

 

 

Vooral als er 2 zusjes zijn die eerst hun keus op verschillende kittens laten vallen maar uiteindelijk waren ze het helemaal eens en was de keuze gevallen op het kitten met het roze/rood bandje.

Ze hadden ook al een naam bedacht dit katertje heet voortaan BINK. een hele toepasselijke naam want het is ook best een stoere bink..

 

DSCI1334 DSCI1335 DSCI1340 DSCI1341 DSCI1347

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna waren ze zo vaak opgepakt geweest zodat ze heerlijk bij mama Ronja gingen slapen uiteraard na een bezoekje aan de melkbar.

Hier nog de gewichten van deze week, zoals je kan zien zijn ze fantastisch gegroeid.

blauw   vorige week  279 gram  nu  398 gram

Bink     vorige week  318 gram  nu  420 gram

geel     vorige week  354 gram  nu  469 gram

oranje  vorige week  336 gram  nu  467 gram

vanaf maandag zet ik de webcam aan van 13.00 uur tot 19.00 uur maar omdat ze nog wel veel slapen en de webcam gericht staat op de box kan het zijn dat er soms lang niets te zien is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *