Over Eveshka

Even voorstellen…

Mijn naam is Mineke Broekema en sinds december 2011 ben ik de trotse eigenaar van twee schattige Blauwe Rus poezen.
In 1986 kwam ik via kennissen in contact met het ras, de Blauwe Rus. Toen ik ze voor het eerst zag was ik op slag verliefd, en ik wilde graag zo’n kat hebben. Zo kwam Troika, mijn eerste rusje, in ons gezin.
Omdat we al 4 andere poezen hadden, bleef het toen bij 1 rusje. Troika is altijd speciaal voor mij geweest. Ze is 18 jaar geworden en toen van ouderdom met de daar bij horende kwaaltjes gestorven.
We hebben altijd meerdere poezen gehad (inmiddels ook nog twee van onze dochter in verband met een verhuizing)waardoor de populatie op 6 poezen kwam. Maar de heimwee naar een Rusje is altijd gebleven.

Door natuurlijk verloop nam onze poezenpopulatie geleidelijk af, totdat er nog maar 2 over waren. Natuurlijk wilden we daarom nieuwe katten in ons gezin opnemen, en met mijn pensioen in het vooruitzicht, ontstond het idee van een cattery, met het liefste en mooiste ras wat ik ken: de Blauwe Rus.

IMG_0698

Zodoende zijn Raisa en Lyda bij ons gekomen, afkomstig van cattery Legadema, die mij ook voorzag van alle medewerking en informatie die ik nodig had.

Als naam voor de cattery, heb ik voor EVESHKA gekozen, het Russische woord voor kitten.

 

In het begin was het best lastig om ze uit elkaar te houden, maar naarmate ze opgroeiden, kreeg de een een lichtere vacht dan de ander en ontwikkelden ze hun eigen unieke kopjes. Maar vooral het karakter was opvallend; Raisa was veel rustiger dan Lyda. Lyda deed het spreekwoord ‘Zo nieuwsgierig als een kitten’ alle eer aan; ze moest overal haar neusje in steken. Ook is ze erg aanhalig en wil ze bij iedereen wel een paar aaitjes komen halen. Dat laat ze altijd luid spinnend weten. Raisa, echter, is wat afwachtender en terughoudender richting vreemden.

Bij het spelen is Lyda veel onstuimiger en hierdoor brak er wel eens iets. Ze rende als kitten graag door het huis en klom overal op; schitterend om te zien.

Al met al is het voor mij een groot plezier om weer bezig te zijn met zulke mooie, maar vooral superlieve poezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.