week2 kittens Ronja 29 dec. – 5 jan

De kittens zijn al weer 2 weken oud en het gaat heel goed, hoewel we een bewogen week hebben gehad.

Op 30 dec viel het me op dat Ronja bijna niets at en toen dat ouderjaarsdag nog zo was heb ik de dierenarts gebeld nadat deze kwam en haar had onderzocht ontdekte hij dat ze een erg volle blaas had en bovendien waarschijnlijk flinke buikpijn.

Ze heeft hiervoor een injectie gehad en voor de zekerheid ook een antibiotica. ’s Avonds om half 6 wilde ze ineens naar buiten, ik ben meegegaan en met een zaklantaarn gekeken wat ze ging doen, en ja hoor een flinke plas en een grote drol. Dit luchtte haar zichtbaar op en promt wilde ze graag eten. HOERA!!!!

via de dierenarts extra versterkend voer voor haar gekregen :AD van hills, gelukkig vindt ze dat erg lekker.

’s Avonds hadden de kittens met het bijvoeren beduidend minder honger ik kreeg er met moeite 1 of 2 ml in, zou dit dan het probleem zijn geweest?

Op oudejaarsnacht kwam Ronja ineens haar kittens bij mij in bed brengen, ze keek erg bang van al het vuurwerk buiten, het was alsof ze wilde zeggen ik vindt het eng pas jij op mijn kinderen?  Zo lief. nadat ik ze had terug gelegd ben ik even bij haar gebleven( de kiitenkist staat op onze slaapkamer) tot het buiten rustiger werd, Ronja ging toen ook rustig slapen.

De kittens groeien goed, intussen zijn alle oogjes open en beginnen de oortjes ook al van stand te veranderen. Ze krijgen hier gelijk een heel ander kopje van, verder doen ze nog niet veel anders dan eten en slapen.

het bijvoeren ben ik langzaam aan het afbouwen, vandaag ga ik het (voor het eerst) nog 2x doen s’morgens en ‘savonds voor de nacht, heel spannend of ze dan ook nog goed groeien, zo niet dan moet er weer vaker bijgevoerd, maar moedermelk is toch het beste wat er is.

hier nog enkele foto’s ik heb er niet veel gemaakt maar wel geprobeerd van elk kitten er eentje apart te maken maar dat is erg moeilijk want ze blijven geen sec. stil zitten.

gewichten deze week:

29 december                     5 januari

blauw – 151 gram                233 gram

oranje – 141 gram               231 gram

geel –    141 gram               264 gram

roze –    157 gram               223 gram

P1020287 P1020292 P1020291 P1020275P1020270 P1020273 P1020281 P1020280

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *